All I want for Christmas is food

Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht en we maken ons klaar voor de komst van de Kerstman. Naast verlanglijstjes heb je nu ook te maken met ellenlange boodschappenlijstjes. Wánt als je aan Kerst denkt, dan denk je aan lekker eten. Foodies kunnen zich weer naar hartenlust uitleven. Wat zijn de kersttrends van dit jaar en hoe zorg je voor een indrukwekkende foodpresentatie? Je leest het in onze kers(t)verse blog.

Nordic cuisine

Scandinavisch design is hot. Niet alleen in de mode en het interieur. Ook op de kersttafel zien we dit jaar de nordic cuisine. Dat betekent veel vis (bijvoorbeeld: laks, skrei), veel (ingemaakte) groenten, noten en rooksmaken. De gerechten kenmerken zich vaak door een enigszins sobere opmaak. We zien weinig kleur en opsmuk, zoals dit kenmerkend is voor het Scandinavische design. Uitblinken in eenvoud, daar draait het om. Strakke lijnen, veel wit en natuurlijke materialen voeren de boventoon. Pas de tafelaankleding hierop aan. Gebruik bijvoorbeeld banen natronkraftpapier als tafelloper, kies voor witte, vierkante borden en houten bestek. Nu buiten nog een pak sneeuw en het Scandinavische plaatje is compleet.

Shared dinner

Het shared dinner is een culinaire proeverij van diverse gerechten. De verschillende gerechten worden gelijktijdig op tafel gezet en iedereen mag zelf pakken. De standaardindeling van voor-, hoofd- en nagerecht verdwijnt. Deze foodtrend werd al jaren geleden geïntroduceerd in restaurants en wordt steeds vaker toegepast tijdens Kerstmis. Presenteer de verschillende gerechten stijlvol op onze luxe schalen, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

Shrinking

Kleine hapjes en gerechten winnen aan populariteit. Deze foodtrend staat bekend als ‘shrinking’. Net als bij shared dining staat de tafel boordevol lekkere gerechten, maar dan in miniversie. De minihapjes serveer je natuurlijk in onze stijlvolle amuseverpakkingen of ons exclusieve mini concept. Hiermee trakteer je gasten op een smaakmakende foodbeleving.

Kerstbarbecue

Net als vorig jaar is de kerstbarbecue populair. Zelfs tijdens koude winterdagen willen we buiten koken. We zitten geen uren aan de dinertafel, maar we lopen lekker rond. We kletsen wat en warmen onze handen boven de vuurkorf. Dan is ons barbecue assortiment een uitkomst. Neem bijvoorbeeld onze oersterke en vaatwasserbestendige durables. Hét praktische en veilige alternatief voor echt glaswerk. Het durable assortiment bestaat onder andere uit waterglazen, bierglazen en wijnglazen. Nauwelijks van echt te onderscheiden, dankzij het glasheldere materiaal. Daarnaast leveren wij disposable borden, bestek, schalen en folies in diverse uitvoeringen.